Markten

In deze markten zijn we actief

Heb je een productieproces-gerelateerde uitdaging? Dan is de kans groot dat wij de oplossing hebben. En zo niet, dan máken we die voor je. Daarbij mag je rekenen op onze verregaande kennis in de automatisering en mechatronica, en onze jarenlange ervaring in vergelijkbare robotiseringsprojecten.

Unieke problemen vragen om maatwerk

Als er geen kant-en-klare oplossing in de markt verkrijgbaar is, produceren, assembleren en/of testen we die zelf. Daarin kennen we nauwelijks beperkingen. Flexibiliteit staat centraal, zodat we jou als klant volledig kunnen ontzorgen met een oplossing op maat. Naast het produceren van volledige productieprocessen maken we ook delen van machines, en passen we bestaande machines aan. Hiermee zijn we voor veel klanten een one-stop-shop voor hun industriële automatisering en mechatronica.

Automatisering en mechatronica: hier zijn we goed in

Het ontwikkelen en bouwen van mechatronische oplossingen en tooling op maat kent bij ons vele vormen. Als specialist in automatisering, mechatronica, service en procurement zijn we gespecialiseerd in onder meer:

  • Assemblagemachines en -tools
  • Productiemachines
  • Roboticatoepassingen
  • Researchapparatuur
  • Test- en meetopstellingen
  • Hulpgereedschappen

Alles wat we doen, doen we vanuit een gemeenschappelijk doel: optimalisatie van het productieproces van onze klant.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek.

Onze markten

Automotive

Van een grote productielijn tot aan een tafelmodel testmachine – onze speciaaloplossingen voor de automotive branche zijn zeer divers. En aangezien traceability belangrijk is in deze branche, sluiten we naadloos aan op ieder MES-systeem. Daarnaast blinken onze oplossingen uit door hun snelheid (afgestemd op de gevraagde onderdelen per minuut).

Semicon

We zijn zeer ervaren in het bouwen van ondersteunende machines in de voorbereiding op wirebonding (waarbij nauwkeurigheid van groot belang is). Daarnaast bouwden we al diverse procesmachines om de yield van een wafer te verhogen. Ook onderscheiden we ons via onze cleanroom-oplossingen: efficiënte machines met een opvallend compact formaat. Bewegingen kapselen we zoveel mogelijk in, om het aantal uitgestoten partikels te beperken.

Electronics & Telecom

In de eletronica- en telecomindustrie is vaak behoefte aan maatwerk. We bouwen apparatuur en machines voor het testen van printplaten (en voor het inbouwen hiervan in behuizingen). Zo bouwden we al machines voor het potten, testen, assembleren van PCB’s. Via elektrische testen en optische controle is de kwaliteit van onze machines altijd gegarandeerd.

Lighting

We ontwikkelen en bouwen machines voor de verlichtingsindustrie. Denk aan complete productielijnen om bijvoorbeeld led-verlichting of autolampen te assembleren en (elektrisch) te testen. Daarnaast produceren we machines met heatbonding- of wirebonding-functionaliteiten, waarbij nauwkeurigheid een grote rol speelt. Onze machines staan binnen de lighting industrie bekend om hun productiesnelheid, een een hoge parts-per-minute en hoge nauwkeurigheid.

Plastics

We bouwen oplossingen voor de kunststofindustrie, zoals pick-and-place oplossingen voor spuitgietmachines, assemblagemachines en bewerkingsmachines. Daarnaast bouwden we in het verleden al grote productiemolens voor de assemblage van cartridges, compleet met onder andere robotstations, vision en anyfeeders. Ook zetten we onze fijnmechanische oplossingen in bij het realiseren van stations voor ultrasoonlassen, lasergraveren en krachtmetingen.

Glass

In de glasvezelindustrie bouwen en testen we samenstellingen, en zorgen we dat onze modules gebruiksklaar zijn. Ook realiseren we oplossingen voor het transport van glasvezelonderdelen of het smelten van glas (voor het trekken van kabels). Dan zoeken we altijd naar kansen voor verbeteringen en optimalisaties. Hierdoor kun je als klant rekenen op snellere leveringen, lagere gebruikskosten en hogere productie-output. Bijkomend voordeel is het gunstige effect op je footprint.

Medical

Voor de medische industrie maken we onder andere productiegereedschappen. Dat doen we voor een brede doelgroep, zodat ons medisch portfolio bestaat uit uiteenlopende gereedschappen en onderdelen voor verschillende doeleinden. Vanzelfsprekend kennen en respecteren we het belang van schoon en nauwkeurig produceren, bijvoorbeeld op het gebied van materiaalgebruik.

Food

We produceren verpakkings- en inpakmachines voor de voedingsindustrie: een branche die veel standaard machines kent, maar soms behoefte heeft aan maatwerk. We zijn gespecialiseerd in custom oplossingen, en in het integreren of samenbouwen van machines. Nauwkeurigheid en vochtbestendigheid spelen hierbij een grote rol. Dat we hierin thuis zijn, zie je onder andere aan onze robottechniek voor het handlen van delicate koekjes.