Ons team

Onze experts staan klaar voor jou!

Wil je de Amecha collega’s beter leren kennen? Kom hier meer te weten over onze experts die klaar staan om jou te helpen bij iedere uitdaging!

Ruben Sleurs MSc.

Geboren in Overpelt (B), 1991
Opleiding: Mechatronica/Robotica/Industriële Automatisering aan KH Kempen
Werkt bij Amecha sinds 2013
Functie: Mechatronics Engineer

“Dingen laten bewegen, dingen maken, dat vind ik mooi. De mechanica staat er meestal al, daarna komt mijn specialiteit om de hoek kijken. Maar bij Amecha ben je eigenlijk van begin tot eind betrokken bij alle stappen in de totstandkoming van een machine. Mooi om vanuit niets iets te zien ontstaan. Daarbij hou ik van het directe klantcontact, die korte lijnen, zodat we samen naar de beste oplossing toe kunnen werken. Ook in mijn vrije tijd maak ik graag dingen. Zo bouwde ik deels mijn eigen huis en legde ik alle elektro en domotica aan. Leuk om die zaken steeds verder te perfectioneren, iets wat ik ook graag vertaal naar mijn werk.”

Hobby’s
“Voetbal, skiën, snowboarden, wielrennen en mountainbiken.”

Levensmotto
“Vooral genieten van elke dag.”

Thom Waterschoot Bsc.

Geboren in Lommel (B), 1998
Opleiding: Automatisatie aan Hogeschool Antwerpen
Werkt bij Amecha sinds 2022
Functie: Software Engineer

“Die passie voor techniek heb ik van thuis meegekregen. Mijn pa was ook een techneut, die vaak in de garage aan het sleutelen was. Het mechanische en elektrische deel is zeker leuk, maar dat ik via mijn software de machine uiteindelijk kan laten bewegen en laten doen wat hij móet doen, dat vind ik toch het allermooist aan mijn vak. Verder werk en experimenteer ik veel met 3D-printers. Ook thuis, daar heb ik verschillende 3D-printers staan. Ik ben inmiddels zo’n beetje dé expert bij Amecha!”

Hobby’s
“Sporten is wel mijn ding. Zo doe ik aan boogschieten en als drag racer aan motorsport.”

Levensmotto:
“Een echte levensfilosofie of droom heb ik niet, ik ben geen Gandhi of Martin Luther King. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, misschien somt dat het wel op.”

Ing. Dave Rongen

Geboren in Panningen, 1989
Opleiding: Bachelor of Engineering, HBO Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Arnhem/Nijmegen
Werkt bij Amecha sinds 2011
Functie: Project & Purchasing Manager

“Amecha voelt als een familie. De meeste collega’s zijn hier al lang in dienst en er is weinig verloop. Dat zegt genoeg over de sfeer en het werkplezier. Op dit moment ligt mijn grootste uitdaging bij het Bedrijfsbureau. Het is immers niet altijd even gemakkelijk om in deze tijd onderdelen en chips tijdig geleverd te krijgen. Buiten het werk heb ik een druk gezin met twee jonge kinderen en een hond, dus daar steek ik veel tijd in. Maar gelukkig is er nog ruimte genoeg voor andere dingen.”

Hobby’s
“Motorsport is mijn grote hobby. Ik heb als amateur inmiddels best wel wat wedstrijden gereden, onder meer voor het Nederlands Kampioenschap.”

Levensmotto
“Een echte levensfilosofie heb ik niet. Ik leef het liefst van dag tot dag.”

Ing. Niel van Sambeek

Geboren in Veldhoven, 1991
Opleiding: Mechatronica aan Fontys Hogeschool Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2020
Functie: Mechatronics Engineer

“De grote variëteit aan klanten en het feit dat we op basis van hun requirements een customised oplossing mogen ontwikkelen, dat is wat mijn werk zo gaaf maakt en wat mij drijft. Of dat nou voor een kleine zelfstandige is of voor een grote organisatie maakt voor mij geen verschil. Elk project kent zijn uitdagingen. Als engineer moet je daarbij altijd in het specifieke proces van de klant duiken, zodat je de behoefte van die klant ook echt voelt en begrijpt. Leuk én leerzaam. Best een uitdaging ook, want je werkt immers aan een functionele oplossing-op-maat, dus je krijgt niet altijd de kans om met prototypes te werken. Onze oplossing moet direct effectief zijn en stabiel draaien.”

Hobby’s
Naast mijn werk zit ik graag op de mountainbike, doe ik aan wintersport en houd ik van lekker eten.”

Levensmotto
“Samen genieten, en op de fijne momenten met volle teugen. Daar leef ik graag naartoe.”

Ing. Rik Derkx

Geboren in Roermond, 1980
Opleiding: Mechanical & Industrial Engineer aan Fontys Hogeschool Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2010
Functie: Manager Engineering

“Ik geniet bij Amecha vooral van de grote variëteit aan opdrachten, dat is een van mijn drivers. Als engineer doe je hier bovendien veel meer dan alleen een stuk engineering. Je bent betrokken bij het hele proces, vanaf het intakegesprek met de klant. Dat is denk ik ook de reden dat iedereen hier elke dag met plezier naar zijn werk gaat. Ik ben daarbij de enige gecertificeerde fietsenmaker bij Amecha! Nadat ik het VWO vaarwel had gezegd en de opleiding Fietsenmaker had gevolgd, werkte ik negen jaar lang als fietsenmaker. Toen heb ik wel geleerd dat je vooral moet doen wat je leuk vindt.  In 2005 had ik genoeg van de fietsen en ben ik weer gaan studeren. Uiteindelijk ben ik bij Amecha gestart.”

Hobby’s
“Mijn interesse is breed, van auto’s en motoren tot en met huizen bouwen en houtbewerking. Maar mijn gezin staat op nummer één!”

Levensmotto
“Doe vooral wat je leuk vindt, in én buiten je werk.”

Ing. Yuri Egging

Geboren in Arnhem, 1976
Opleiding: HTS Werktuigbouwkunde aan Fontys Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2006
Functie: Mechanical Engineer

“Mijn passie voor techniek is er eigenlijk altijd geweest. Als kleine jongen was ik al graag in de weer met hout en zo. Ik vind het fantastisch dat je wat je bedenkt hier bij Amecha ook fysiek tot leven ziet komen en dat je het zelf mag opbouwen. Als engineer doorloop je dat hele proces, van ontwerp tot en met de oplevering. Met de uitdaging om de wensen van de klant te vertalen naar een machine of opstelling. We hebben geen eigen producten, eigenlijk maken we bijna uitsluitend prototypes of hele kleine series, die alle voortkomen uit de breinen van een team van professionals.  Ook fijn dat we allemaal ons eigen klantenportfolio hebben. Op den duur weet je zo sneller wat er van je wordt verwacht, en dat werkt wel zo prettig. Door onze flexibiliteit en teamspirit kunnen we daarbij snel acteren.”

Hobby’s
“Klussen rondom huis en mountainbiken. Ook volg ik twee keer in de week Boot Camp trainingen.”

Levensmotto
“Ben open en eerlijk, ik hou van transparantie. Zeg geen A als je B bedoelt.”

Ing. Wout Kanters

Geboren in Vorstenbosch, 1994
Opleiding: Mechatronica Engineering aan Fontys Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2018
Functie: Mechatronics Engineer, Robotics, Projectlead

“Ik haal mijn werkplezier vooral uit de afwisseling tussen nadenken en uitvoeren, het bedenken en het maken. Tegelijk ben je ook de accountmanager die verantwoordelijk is voor zijn klanten en projecten. Vroeger vond ik het al leuk om bewegende dingen te zien en te maken, al deed je het toen nog met LEGO en Mecano. Mooi is dat we hier hightech machines maken, maar dan wel op een pragmatische manier. Met de handjes werken, in plaats van eindeloos nadenken en berekenen. Erg praktisch ingesteld dus. Iedereen doet zijn ding, zonder praatjes aan de klant te verkopen. Daar krijg je hier ruim de vrijheid en verantwoordelijkheid voor.”

Hobby’s
“Naast dit werk heb ik samen met twee vrienden een bedrijfje in audiotechniek, wat ook mijn hobby is, al vanaf mijn twaalfde. Daar ben ik vooral ’s avonds en in de weekenden mee bezig. Bandjes mixen, opnames maken, lichtshows, poppodia, festivals, dat soort dingen. We hebben ook een nieuw concept bedacht, Mini Rock. De eerste editie vindt in 2023 plaats in Vorstenbosch. Ook bezoek ik zelf veel concerten en festivals, vooral metal.”

Levensmotto
“Laat vooral iedereen in zijn of haar waarde en overtuigingen en vind er niet te snel iets van.”

Ing. Marcel Klesman

Geboren in Echt, 1978
Opleiding: HTS Autotechniek
Werkt bij Amecha sinds 2004
Functie: Business Unit Manager

“De liefde voor techniek heb ik van thuis uit meegekregen, omdat mijn vader een autogarage had. Toen ik vier was haalde ik al stofzuigers uit elkaar en later was het knutselen aan bromfietsen en dergelijke. Ook in de garage van pa sleutelde ik wel eens mee aan auto’s. Ik was daarbij altijd al gefascineerd door machines en hoe ze gemaakt worden. Ik kwam bij Amecha terecht omdat ik goed was in 3D graphics, toen nog een vrije nieuwe tak van sport. Heerlijk, dat je hier vanuit het niets dingen mag verzinnen. In mijn huidige functie komt de techniek wel steeds meer op de tweede plek, omdat ik vooral operationeel bezig ben met ons beleid en de toekomst van Amecha. De ambitie is groot en het is natuurlijk geweldig om daar invulling aan te kunnen en mogen geven. Zo haal ik nu veel passie uit onze potentie als bedrijf, de groeimogelijkheden en de kansen die er liggen.”

Hobby’s
“Vroeger deed ik veel aan sport, zoals fitness, hardlopen, sportvissen en verdedigingssporten. Sinds we een gezin hebben met drie kinderen is dat een heel stuk minder. Ik ben nu voornamelijk bezig met verbouwen, waarbij we onze woning van onder tot boven compleet strippen en vernieuwen.”

Levensmotto
“Genieten van hetgeen je doet en daar voldoening uit halen, zowel in als buiten je werk. Is je passie eenmaal weg, dan kun je beter iets anders gaan doen.”

Ing. Tom Hilkens

Geboren in Baarlo, 1989
Opleiding: MTS en HTS Werktuigbouwkunde
Werkt bij Amecha sinds 2011
Functie: Mechanical Engineer, Robotica, Projectlead

“Tekenen, bedenken, ik heb altijd een voorliefde voor techniek en machines gehad. Vroeger sleutelde ik al graag aan bromfietsen, later werden dat motors. Mijn vader werkte destijds veel op boerenbedrijven, iets wat ik later ook zelf ben gaan doen. Daardoor raakte ik ook geïnteresseerd in tractoren. Na de MTS wilde ik dan ook verder in de techniek en heb ik de HTS erbij gedaan op de avondschool in Arnhem. Het mooie van werken bij Amecha is dat je met veel verschillende dingen bezig bent, elk project is weer anders. Daarbij heb je binnen bepaalde grenzen veel vrijheid, zeker zolang dat zijn vruchten blijft afwerpen.”

Hobby’s
“Lekker buiten bezig zijn thuis met van alles en nog wat. Tuinieren, maar het liefst zou ik een werkplaats aan huis hebben, zodat ik daar dingen kan maken en sleutelen aan auto’s en dergelijke.”

Levensmotto
“Plezier hebben in alles wat je doet, dat spreekt voor zich. Daarbij heb ik altijd wel gestreefd naar een huis op het platteland, huisje boompje beestje zeg maar. Dat is denk ik de basis om gelukkig te worden. Wat ik daarbij het allerbelangrijkst vind is dat ik mezelf kan blijven, niet met de stroom mee lopen, maar vooral ook je eigen keuzes kunnen maken.”

Ing. Joey Verheijden

Geboren in Weert, 1993, opgegroeid in Meijel
Opleiding: MBO Middenkader Engineering, HBO Werktuigbouwkunde/IPO Venlo
Werkt bij Amecha sinds 2019
Functie: Mechanical Engineer

“De fascinatie en passie voor techniek is er al van kinds af aan. Als kleine jongen stond ik op donderdagavond op de kermis, om te zien hoe alle attracties werden opgebouwd en hoe ze in elkaar staken. Datzelfde had ik met K’NEX. Op de kleuterschool zette ik al tandwielen in elkaar en vond ik het prachtig om alles daarna te zien draaien en bewegen. Had ik gedurende mijn jeugd maar de beschikking gehad over een garage waar ik lekker kon sleutelen en hobbyen, haha! Dat had prima in het plaatje gepast. Werken bij Amecha is erg afwisselend, technisch uitdagend. Ik kan hier in de werkplaats mijn eigen dingen in elkaar schroeven. Daarbij heb je er alle middelen beschikbaar om een testopstelling te maken. Uiteindelijk ben ik tevreden als het cirkeltje rond is. Als de machine die je hebt gebouwd ook goed functioneert en iedereen tevreden is. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Hobby’s
“Mountainbiken. Eigenlijk hou ik van alles wat je veel adrenaline geeft. Ook zit ik al jaren bij de scouting en sta ik regelmatig in de werkplaats om frames te lassen, dat soort dingen. Daarnaast ga ik graag op reis met mijn vrienden. Japan, Amerika, dat soort landen. Andere culturen ontdekken en zien hoe de wereld er voor staat, dat vind ik prachtig.”

Levensmotto
“Pluk de dag. Geniet van het leven, maar plan niet te veel vooruit. Daar komen ook die dure reizen vandaan denk ik. Als je de kans krijgt, aanpakken en doen. Want wellicht krijg je geen tweede kans.”

Ing. David van Zuuren

Geboren in Den Haag, 1958
Opleiding: HTS Werktuigbouwkunde
Werkt bij Amecha sinds 2008
Functie: Sr. Technical Consultant, Mechanical Architect

“Ik ben mijn beroep als werktuigbouwkundig ontwerper altijd trouw gebleven. Daar zit ook mijn absolute passie. Van kleins af aan heb ik dingen willen ontwerpen en dat doe ik inmiddels al ruim 42 jaar vol overgave. Ik ben een rasechte productontwikkelaar. Zo heb ik bij DAF jarenlang gewerkt in de voorontwikkeling van dieselmotoren en zit ik ook vandaag de dag nog voor het grootste deel in de voertuigen.”

Hobby’s
“Vroeger had ik een heleboel hobby’s, maar door de drukte de afgelopen jaren zijn ze een beetje op de achtergrond beland. Ik heb sowieso altijd iets met auto’s gehad en eigenlijk met alles wat maar wielen heeft. Behalve dat ik veel aan auto’s heb gesleuteld, restaureerde ik ook klassieke renfietsen. Maar dat hobbyen met auto’s komt straks vanzelf weer terug, als ik daar meer tijd voor heb.”

Levensmotto
“Ik hecht er veel waarde aan dat datgene wat ik beroepsmatig doe mensen ook echt vooruit helpt. Daarvoor ga ik door het vuur. Help ik er mensen niet echt verder mee, dan heeft dat direct invloed op mijn humeur, haha!”

Ing. Johan Lemmens

Geboren in Someren, 1991
Opleiding: Mechatronica aan Fontys Hogeschool Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Mechanical Engineer

Uitzoeken hoe machines werken heb ik meegekregen thuis op de boerderij. Er was altijd wel iets dat gedaan moest worden.
Daarnaast was ik veel met Lego in de weer, het liefst iets nieuws. En anders een grote bak met blokjes met een idee wat het zou moeten worden. Daarna aan de slag en het idee gedurende het bouwen bijstellen aan de hand van wat beschikbaar was.
Het leuke bij Amecha is dan ook, een klant komt met een specifiek probleem en wil daar een oplossing voor zonder te veel poespas er omheen. Het project gebaseerde engineeren geeft een mooi doelgerichte uitdaging en je krijgt hierbij veel achterliggende kennis over processen die gebeuren in de verschillende industrieën. Hierdoor blijf je bijleren en blijft het werk interessant.

Hobby’s
“Wekelijks een rondje mountainbiken en zo nu en dan een keer karten.”

Levensmotto
“Doe waar je plezier in hebt, houdt rekening met anderen en respecteer ieders gedachten.”

Guus van Kessel BSc.

Geboren in Heeswijk-Dinther, 2000
Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde aan Fontys Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Mechanical Engineer

“Al vanaf jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de techniek. Ik ging graag met mijn vader mee naar zijn werk om daar machines te bekijken. Op de middelbare school was de keus dan voor mij ook makkelijk gemaakt om het natuur en techniek profiel te kiezen. Tijdens mijn VWO opleiding ben ik bij een machinefabriek gaan werken. Wat op het HBO een vervolg heeft gekregen met de opleiding werktuigbouwkunde. Voor mij zijn de projecten waarin je zelf mag ontwerpen het leukste onderdeel. Ik vind het leuk om een nieuw product te ontwerpen op basis van de eisen van een klant en het resultaat al doende te zien groeien. Het zien van goede resultaten is waar je het allemaal voor doet.”

Hobby’s
“In mijn vrije tijd voetbal ik bij de Vorstenbossche Boys in het 4de elftal, hierin heb ik zowel veel plezier in het spelletje zelf als in alle activiteiten om het voetbal heen. Naast voetballen ga ik graag met mijn vrienden zo hier en daar naar een festival.”

Levensmotto
“Leef met de dag, maar denk ten alle tijden ook aan je toekomst ”

Eric Schuurmans

Geboren in Utrecht,
Opleiding: Werktuigbouwkunde
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Business Development Manager

“Zolang ik me kan herinneren was ik al bezig met bouwen en techniek. Het bouwen van radiografisch modelvliegtuigen en het sleutelen aan brommers/ motoren waren vroeger mijn hobby’s.

In mijn werkbestaan heb ik de affiniteit met techniek voortgezet. Begonnen in de klei als Draaier, Frezer, Profielslijper in een gereedschapsmakerij de volgende stappen waren werkvoorbereider/ Planner, Engineer (Volgsnijbuiggereedschappen), Hoofd Bedrijfsbureau en de laatste jaren als Business Development Manager.

Solution Selling is mij op het lijf geschreven, een mooie combinatie van techniek en sales, klanten blij maken met een passende oplossing. Ook dit is precies waar Amecha voor staat.”

Interesses/ Hobby’s
“Zeilen, mountainbike, hardlopen, bezoek aan een musea, festival of concert.”

Ing. Freddie Aarts

Geboren in Liessel, 1984
Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde aan Fontys Hogeschool Eindhoven
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Technical buyer

Van jongs af aan ben ik al met techniek bezig. Mijn vader is een sleutelaar dus ik denk dat de interesse voor techniek er met de paplepel ingegoten is. Alles wat vroeger bij ons thuis kapot ging schroefde ik uit elkaar om te zien hoe het in elkaar zit en hoe het werkt. Bij mijn vorige werkgever ben ik begonnen als mechanisch engineer en daar doorgegroeid tot engineering supervisor. Ik had daarbij altijd al sterke interesse in het logistieke deel en de uitbesteding van projecten. Vanuit deze achtergrond en interesse ben ik bij Amecha op het bedrijfsbureau terecht gekomen.

Hobby’s

“In 2022 hebben mijn vriendin en ik een prachtige zoon mogen krijgen. Het is mooi om als gezinnetje samen tijd door te brengen en leuke dingen te doen.”

“Sinds mijn 18e ben ik met luchtgekoelde volkswagens bezig en heb ondertussen een leuke verzameling opgebouwd. Het restaureren van een wrak tot nieuwstaat vind ik prachtig om te doen, daarbij gaat de auto dan tot het laatste schroefje uit elkaar. Tourritten rijden, weekendjes weg, oldtimerbijeenkomsten en op vakantie gaan met deze oldtimers is daarbij ook een deel van de hobby . Met mijn vw bus zijn we heel Europa al zo’n beetje rondgereden.”

Levensmotto:

“Ik heb niet echte een levensmotto. Ik probeer er het beste van te maken en vooral te doen wat ik leuk” vind.

Ing. Tim In het Panhuis

Geboren in Maasbracht, 1994
Opleiding: Luchtvaarttechnologie aan Hogeschool Inholland Delft
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Mechanical Engineer

“Ik ben gek op vliegen en alles wat vliegt. Hier schuilt een grote hoeveelheid aan techniek achter. Deze kennis verzamel ik graag, wat ertoe heeft geleid dat mijn interesse in techniek ver buiten het luchtruim van de luchtvaart spant. De veelzijdigheid bij Amecha stelt mij in staat om andere techniek te leren en toe te passen.”

Hobby’s
“Vliegen, al zit ik nu zonder toestel. Verder fiets ik graag, vooral om plekken te ontdekken.”

Levensmotto
“Alles komt goed.”

 

Brecht Maas

Geboren in Lommel (B), 1998
Opleiding: Electrotechnieken
Werkt bij Amecha sinds 2023
Functie: Technical buyer

Techniek heeft mij altijd ge interesseert vroeger toen ik klein was stond ik altijd bij mijn groot vaders in zijn werk huis. Waar hij altijd bezig was met van alles te fabriceren.  De interesse voor de logistiek kwam later in mijn leven.
Het werken bij Amecha als technisch inkoper geeft mij de kans om met mijn enthousiasme mee te bouwen aan de organisatie en telkens bij te dragen aan de doelstellingen.

Hobby’s
“Scouting, fitnessen en boogschieten ”

Levensmotto
“Leef elke dag zo als hij is en probeer er het beste van te maken.”

David van der Linden

Geboren in Melbourne, Australië
Opleiding: Hogeschool Elektrotechniek
Werkt bij Amecha sinds 2000
Functie: Hardware Engineer, Software, Systeembeheer