Robotics & vision

Robotics: altijd de perfecte oplossing

Als robot integrator hebben we veel ervaring met het programmeren en bouwen van robotoplossingen. Ons uitgangspunt is altijd hetzelfde: de beste oplossing voor onze opdrachtgever. Meestal is het doel een combinatie van het automatiseren en optimaliseren van productieprocessen, kostenbesparing en een kortere doorlooptijd.

Met onze automatiserings-, mechatronica- en robotoplossingen helpen we onze opdrachtgevers om hun concurrenten een stap voor te blijven.

Robotarmen kunnen verschillende taken uitvoeren, zonder dat daar hardware-aanpassingen voor nodig zijn. Daarnaast kun je een robot ook doeltreffend programmeren om met verschillende type producten om te gaan, wat het mogelijk maakt om op één en dezelfde machine diverse productgroepen te produceren.

Onze oplossingen zijn terug te vinden in uiteenlopende branches. Zo ontwikkelden we voor bedrijven in de voedingsindustrie een robottechniek voor het handlen van delicate koekjes. Voor de semiconductorindustrie bouwden we een oplossing voor het opschuren van producthouders, en voor een bouwer van handheld printoplossingen realiseerden we een complete automatische assemblagelijn inclusief robots.

Kortom: wat je vraag ook is – samen denken we met je mee in de richting van een passend antwoord.

Klantspecifieke oplossingen

In onze optiek moet een robot multi-inzetbaar zijn, zodat hij ook in andere toepassingen een meerwaarde levert, bijvoorbeeld wanneer het product verandert of het einde van zijn levensfase bereikt.

Hoewel een robot een standaard koopdeel is, is de uiteindelijke toepassing wel degelijk maatwerk: speciale software, eventuele vision, tooling, speciale grippers voor product handling, enzovoorts maken de robot een unieke aanvulling op je productieproces.

Voor het mechaniseren van repeterende processen is de inzet van industriële robots een goede oplossing, zeker in combinatie met automatisering en mechatronica (en randapparatuur als aan- en afvoersystemen).

In onze eigen testopstelling beschikken we over een SCARA-robot. We gebruiken deze testopstelling voor het beproeven van eigen ontwerpprincipes, maar ook voor het uitvoeren van tests voor klanten.

We zetten onze uitgebreide ervaring op het gebied van robotica graag in om jou de service te kunnen bieden waar je behoefte aan hebt.

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor robotics & vision? Neem gerust contact met ons op.