Over ons

Amecha: automation & mechatronics

Sinds 2000 ontwerpen, bouwen en optimaliseren we machines en apparatuur voor de manufacturing industrie, met technische dienstverlening als specialisatie. We zijn een ingenieursbureau met hoogwaardige kennis en ervaring op het gebied van automatisering, mechatronica en robotica. Dit doen we vanuit onze locatie in Helmond voor tal van internationale klanten.

Onze werkzaamheden

Onze werkzaamheden zijn zeer divers. Zo bouwen we test- en meetopstellingen, maken we gereedschappen (tooling) en ontwerpen en bouwen we complete assemblage- en productielijnen. Steeds met als doel: de productie en processen van onze opdrachtgevers automatiseren en optimaliseren.

Onze ervaren projectengineers hebben een schat aan kennis over mechanica, elektrotechniek, software en mechatronica. Bovendien ontwikkelen ze niet alleen mechatronische oplossingen; ze zijn ook nauw betrokken bij de opbouw, het testen en het in bedrijf stellen van onze machines. Door die integrale one-stop-shop-aanpak zijn zaken als maakbaarheid en efficiëntie al in ieder ontwerp vervlochten.

Je vindt onze oplossingen terug in verschillende branches, zoals de maakindustrie, procesindustrie en discrete manufacturing.

Service & procurement

Een van onze activiteiten is het leveren van machineonderdelen voor onze klanten. Dat doen we vanuit onze primaire rol als systeem integrator: we integreren standaard systemen en technieken in unieke totaaloplossingen. Door onze global sourcing kennen we de mogelijkheden van leveranciers over de hele wereld. Daardoor kunnen we voor ieder project de meest effectieve en kostenefficiënte oplossingen selecteren.

Partner op het gebied van special equipment

We zijn een partner op het gebied van special equipment, gespecialiseerd in het bouwen van nieuwe en bestaande apparatuur, met als doel om zaken als snelheid en rendement en kwaliteit een krachtige upgrade te geven. Mooie voorbeelden zijn onze optimalisatie-check en ons tandempartnership, waarmee we kansen in kaart brengen om het rendement en de snelheid van specifieke productieprocessen te verbeteren.

Ons team

Maak kennis met ons team: The Missing Piece

The Missing Piece – zo omschrijven we ons team van professionals ook wel. Want onze kracht zit hem in onze mensen: een hechte club engineers die techniek ademen. Hoe uitdagend je vraagstuk met betrekking tot het productieproces ook is – ze vinden er een oplossing voor.

VINCI Energies & Amecha

Amecha is een merk van VINCI Energies. Lees hier meer over VINCI Energies en de voordelen van haar netwerk.

Werken bij Amecha

Iedere dag uitdaging en groei.

Dat is werken bij Amecha.

Wil je een verschil maken in een internationale organisatie met een familiair karakter? Dan komen we graag met je in contact. Laat van je horen!