Hardware/Elektro Engineer

07.10.2024

Hardware/Elektro Engineer

Wil jij onderdeel worden van het Amecha team?

Hardware/Elektro Engineer

Wij zijn aan het uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar collega’s die ons team komen versterken.

Kom jij ons hechte en informele team versterken als Hardware/Elektro Engineer?

Je komt te werken in een business unit met ongeveer 20 medewerkers, die onderdeel is van een wereldwijde sterke speler, VINCI Energies. Als Hardware/Elektro Engineer ben je dagelijks bezig met het verrichten van voorstudies, haalbaarheidsonderzoeken en het ontwerpen van equipment installaties. Samen met collega’s denk je na over de meest passende oplossing voor onze klanten. Om tot deze oplossing te komen, heb je soms ook meetings met klanten.

Als Engineer maak je de elektrotechnische schema’s en begeleidt de elektromontage. Hiervoor bouw je stuklijsten en definieer je de standaard hardware. Hiervoor gebruik je specialistische software zoals EPLAN om te ontwerpen, te communiceren met stakeholders en projecten te beheren.

Samen met jouw collega’s wordt zowel de hardware als de software in-house ontwikkeld en getest op de machines. Na afronding van de testfase ga je mee naar de klant, om de machine op locatie in bedrijf te stellen.

Binnen deze functie staat ondernemerschap centraal. Dit is nodig om de projecten tot een goed einde te brengen, met een tevreden klant als resultaat. Dit is binnen Amecha niet de verantwoordelijkheid van één persoon, maar juist van ons allemaal. Meedenken en initiatief nemen wordt gewaardeerd!

Veelzijdigheid, groei en ontwikkeling vinden wij erg belangrijk! Afhankelijk van je groei binnen de functie, jouw interesses en vaardigheden, zijn er zeker mogelijkheden om je werkzaamheden uit te breiden naar verschillende gebieden binnen ons team. Hierbij kan je denken aan montage van elektronische systemen of je gaat een rol spelen in sales of team management. Afhankelijk van jouw ambities en expertise.

Als Hardware/Elektro Engineer ben jij heel goed met het maken van elektronische schema’s, het verzorgen van kabelberekeningen en het opstellen van I/O lijsten. Je bent in staat om de juiste technische materialen te selecteren om de gemaakte tekeningen te realiseren. Je kan prioriteiten stellen en hierover communiceren met de klant en collega’s. Je houdt van een dynamisch en technische werkomgeving. Je gaat onderdeel uitmaken van een gemotiveerd team dat elke dag hard aan het werk is voor onze klanten. Je bent voor een aantal projecten mede verantwoordelijk en onderhoudt dagelijks contact met je collega’s en onze klanten.

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde technische opleiding zoals Mechatronica of Elektrotechniek
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie of binnen een ingenieursbureau of machinebouw
 • Je wilt techniek, commercie en administratie combineren in je dagelijkse werkzaamheden
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen om de klus te klaren
 • Je houdt van dynamiek, neemt initiatief en schakelt graag met de klant
 • Ervaring met het tekenpakket E-plan is een pré
 • Je staat ervoor open om tijdens de commissioning -fase ook elektrische/mechanische zaken op te lossen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij

Je werkt bij een van de grootste internationale spelers in de industrie: Amecha, een merk van VINCI Energies. De kansen om de industrie én jezelf uit te dagen liggen voor het oprapen. Ondernemen, verantwoordelijkheid en projecten met serieuze impact: bij ons vind je het allemaal.

Tegelijkertijd voelt de organisatie heel lokaal aan. Hoe dat komt? Door onze 22 zelfstandige business units verspreid over Nederland. De business unit is de thuisbasis voor onze collega’s. Een plek met een sterk teamgevoel, waar geluisterd wordt naar ideeën en waar iedereen elkaar persoonlijk kent.

Ons team in Helmond is een technische dienstverlener met brede en hoogwaardige kennis en ervaring op het gebied van mechanica, automatisering, software, mechatronica en robotica. De specialistische expertise van ons richt zich vooral op maatwerkoplossingen voor complexe problemen. Dit doet Amecha door de meest ideale mechatronische oplossingen voor specifieke machines te ontwikkelen en betrokken te blijven bij de bouw, het testen en de inbedrijfstelling van de betreffende machines. Onze unieke projecten lopen uiteen van fijnmechanische snellopende assemblagemachines, test equipment, robotapplicaties en hulpgereedschappen.

Met ons zeer gedreven team verzorgen wij de engineering (mechanisch, elektrisch en software), de assemblage tot het in bedrijf stellen bij de klant. Dit maakt het werken bij Amecha zo uniek!

Waarom je voor Amecha kiest? Aangezien je al bent gestart met lezen, hebben we jouw interesse blijkbaar al gewekt. Supertof! En die interesse willen we vasthouden. Oók als je eenmaal bij ons werkt. Daarom bieden we je naast een goed salaris een heel mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en loopbaankansen. Daar vertellen we je graag alles over in een persoonlijk gesprek. Alvast een sneak peek:

 • Flexibele werktijden
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien
 • 30 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Een aantrekkelijk aandelenspaarplan met gratis bonusaandelen (onder voorwaarden).
 • Aanvullende cursussen of opleidingen in je vakgebied.

Ben je geïnteresseerd in een loopbaan bij ons en herken jij jezelf in de uitdaging, maar voldoe je niet volledig aan het profiel? Ook dan ontvangen we jouw cv graag.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdaging en ben je ervan overtuigd dat jij en Amecha een match zijn dan maken we graag kennis met je! Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar eline.bierens@amecha.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Recruitmentbureaus (uitzendbureaus, detacheringsbureaus, werving en selectiebureaus en/of overige intermediair) kunnen geen rechten ontlenen aan het ongevraagd doorsturen van CV’s. Deze CV’s zullen wij als eigen sollicitaties behandelen.

 

 

Reageer direct

Wil je eerst meer informatie, of een kop koffie komen drinken?
Neem dan contact met ons op!
Mail direct via deze link.

We maken graag persoonlijk kennis met je en laten je dan meteen vol trots ons bedrijf zien. Mail je cv en motivatie via de onderstaande knop.